O pacienty s Alzheimerem se nově postarají i v Lomnici nad Popelkou. Pro lidi s demencemi tam otevřeli moderní ubytování s odbornou péčí

2. září 2023 10:02

Domov Doma, tak se jmenuje nový areál, který vznikl v Lomnici nad Popelkou a bude poskytovat pobytové služby především pro lidi s Alzheimerovou chorobou i dalšími typy demencí. Na slavnostním otevření byl i náš redaktor.

Domov Doma má kapacitu 82 míst v jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích. Každý pokoj má k dispozici koupelnu s umyvadlem, sprchou a toaletou, někde je pro dva pokoje společná. V pokojích jsou elektricky polohovatelná lůžka, noční stolky s jídelní deskou, stůl a židle a vestavěné skříně. Pokoje jsou prosvětlené a v přízemí i s přístupem na terasu.

Více podrobností o novém Domovu pro lidi s Alzeimerovou nemocí v Lomnici nad Popelkou se dozvíte v záznamu živého vstupu ze slavnostního otevření, které proběhlo v pátek 1. září. Z místa se nám přihlásil redaktor Jaroslav Hoření, ze studia Českého rozhlasu Liberec se ho ptal moderátor Jakub Marvan.

autoři: Jaroslav Hoření , Jakub Marvan , reČRoL
Spustit audio

Související