Nešťastná náhoda. Mezi diváky na pardubickém závodišti vběhl kůň, sanitka odvezla zraněné dítě

9. květen 2024 06:40

Na pardubickém dostihovém závodišti dnes vběhl kůň, který ztratil jezdce, do prostoru s diváky. Ženu a dítě sanitka převezla do nemocnice. Další muž byl ošetřen na místě, uvedla mluvčí krajské policie Markéta Janovská. Policisté případ vyšetřují, podle mluvčí Dostihového spolku Kateřiny Anny Nohavové jde o nešťastnou událost.

„Jednu osobu dětského věku jsme s lehkým zraněním horní poloviny těla transportovali do pardubické nemocnice. Jela v doprovodu matky,“ řekla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Alena Kisiala.

Výjimečná událost

„Kůň přeskočil plot a vběhl před tribuny. Je to nešťastná náhoda. Cílová rovina je od prostoru před tribunami oddělená bariérou, živým plotem, za ním ulička a za ní ještě klasický plot. Kůň toto vše stačil přeskočit. Kdyby měl jezdce, tak by se to nestalo," uvedla Nohavová.

Podle ní nikdo z Dostihového spolku nepamatuje, že by se podobná událost na závodišti stala. Proto zatím neuvažuje o změně zabezpečení návštěvníků. „Nestala se žádá chyba nebo závada, byla to zcela mimořádná a nešťastná událost, řekla Nohavová.

zdroje: ČTK , iRozhlas
Spustit audio

Související