Nehoda nákladního vlaku přerušila železniční spojení mezi Plzní a Chebem

11. červen 2014

Na Tachovsku narazil nákladní vlak do stromu. Nehoda se stala mezi obcemi Pavlovice a Damnov. Při bouřce spadl do kolejiště strom, který zranil strojvedoucího. Provoz na trati mezi Plzní a Chebem byl skoro do půl jedenácté večer přerušen.

Prázdný nákladní vlak se zhruba 30 vagony jel ve směru od Plzně na Cheb. Asi čtyři kilometry před Pavlovicemi ve velmi těžko přístupné terénu narazil do kabiny lokomotivy strom.

Spadl na trať zřejmě kvůli silnému větru, který tady podle místních lidí v tu dobu foukal, i když nebyla bouřka. Při nehodě se zranil strojvůdce, druhý pak vlak dopravil do nejbližší železniční stanice, tedy do Pavlovic.

Tam také přistál vrtulník, který zraněného strojvůdce přepravil do nemocnice. Muž utrpěl hlavně naraženiny a neměl by být v ohrožení života.

Na místo nehody vyjel pantograf. Pracovníci Správy železniční dopravní cesty zjistili, že bylo poškozeno trakční vedení. Mluvčí správy Marek Iliáš původně odhadoval, že výluka na trati bude trvat do ranních hodin. Nakonec byl provoz obnoven ještě před půlnocí.

Nehoda nákladního vlaku na Tachovsku

Havarovaný vlak po kontrole před devatenáctou hodinou z Pavlovic odjel. Lokomotiva byla pojízdná, měla jen vysypanou přední část skla.

České dráhy na trati zajistily náhradní dopravu. Za dálkové spoje jezdila náhradní autobusová doprava mezi Plzní a Planou u Mariánských Lázní. Za regionální spoje jezdily autobusy v úseku mezi Svojšínem a Planou.

autoři: čer , kap , vok
Spustit audio