Náplavka v centru Plzně bude opět k světu

24. květen 2018 14:05

U řeky Mže, přesněji v ulici Na Poříčí na Roudné, začne zítra Náplavka k světu. Jedná se o festival, který hledá možnosti odpočinku pro Plzeňany u některé z řek. Na místě bude bar a atrakce pro rodiny s dětmi, ve 20:20 hodin odstartuje Pecha Kucha Night.

Sdružení K světu  při organizaci festivalu spolupracuje s mnoha umělci a sdruženími. „Je to například spolek Žongleros, potom plzeňské taneční skupiny, které pořádají oblíbené čtvrteční tančírny. Snažíme se také dát prostor mladým regionálním kapelám, které zatím nejsou tolik doceněny,“ řekla koordinátorka akce Hana Boříková.

Pro návštěvníky je zde také připravený bar s občerstvením v podobě bílého kontejneru. „Bar je nahoře u schodiště a dovede návštěvníky k řece, kde jsou připravené dvě stage, jedna na koncerty a druhá jako parket," dodala Boříková.

V kontejneru je i zázemí půjčovny, kde budou k dispozici lodičky a drobné sportovní vybavení. Letos tu bude i zastřešená teráska, lehátka a slunečníky,“ doplnila Hana Boříková a dodává, že bar bude otevřený od 25. května do konce června vždy od 11 do 22 hodin, kromě deštivých dnů.

Pecha Kucha nejen o budoucnosti náplavky

Pecha Kucha Night přinese zábavné krátké prezentace zajímavých umělců, návrhářů, architektů nebo sportovců. „Akce začíná v 20:20, před tím zahraje kapela a bude tady taneční vystoupení, počítáme s tím, že míst pro diváky bude dost, vejde se nás sem hodně,“ slibuje kreativní ředitelka plzeňské Pecha Kuchy Kristýna Benetka s tím, že odkaz na zakoupení vstupenek je na facebooku akce.

„Už odpoledne bude otevřený bar, půjčovna s lodičkami, houpačka, lidé si mohou opéct buřta nebo si zahrát si líný tenis. Hosty Pecha Kucha budou dva architekti, Anna Beata Háblová a Adam Gebrian, který se snaží o popularizace architektury a veřejného prostoru. My chceme navázat přednáškou o budoucnosti náplavky a bude probíhat i dotazníkové šetření, jak by si lidé náplavku představovali,“  uzavřela Kristýna Benetka.

autoři: Petra Kosová , Michaela Svobodová
Spustit audio