Kuchař Hugo Hromas vaří na ohni i svíčkovou
Láska i přátelství prochází žaludkem. Přesvědčil se o tom i kuchař Hugo Hromas, který už několik let vaří jen pod širým nebem. Inspiroval ho svět nomádů. V zahraničí spolupracuje s organizací Lékaři bez hranic na projektech, ve kterých pestrá kuchyně spojuje národy. Na Rokycansku, kam se nedávno přestěhoval, propaguje vaření z regionálních potravin a chystá stavbu komunitní pece na chleba.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.