Jarní kuchařská inspirace – špenát, medvědí česnek, pórek
Špenát dorostl, pažitka už je vousatá a libeček vyrazil. Je tu jaro se vším všudy a sluší se „ojarnit“ i náš jídelníček. Jak přidat do našich pokrmů jarní závan, radí ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. Nabídne například recepty se špenátem, medvědím česnekem nebo pórkem.
Související
-
Kapr dušený v pórkovém zelí
K jaru se dobře hodí jídlo z ryby. Kapra rozhodně nemusíte jíst jen smaženého na Štědrý večer. Zkuste ho podusit s pórkem, recept na chutný oběd nabízí kulinář Petr Stupka.
-
Špenát třikrát jinak
S těstovinami, vejcem i bramborami se dá skvěle kombinovat špenát. Tři své tipy nabízí kulinář Petr Stupka. Doporučuje používat špenát listový oproti protlakům a pastám.
-
Blesková pórková polévka se sýrem a kmínová praženka
Polévka je grunt, říkaly babičky. O tom, že konzumace polévek přináší samá pozitiva, je přesvědčen i kuchař Petr Stupka. Příprava některých z nich ani nezabere moc času.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.