Inspirace ze starých knih pro podzimní vaření
Zvěřina, trocha špeku a dary podzimu jako jablka, hrušky nebo ořechy. Kulinář Petr Stupka nahlédl do starých kuchařek a vybral inspiraci, která se hodí i do současné podzimní kuchyně.
Související
-
Kančí maso v kapustě s bramborami
Dostali jsme se k masu z divočáka a hledáte inspiraci, jak s ním naložit? Kulinář Petr Stupka doporučuje recept, který kombinuje kančí kousky s kapustou a také celerem.
-
Jablka v županu s ořechovou nádivkou
Blížící se podzim je dobou, kdy začneme sklízet jablka. Ty se v Čechách využívají do mnoha sladkých pokrmů. Mezi klasiku, kterou stojí za to zkusit, patří jablka v županu.
-
Vinařský hovězí guláš
Jižní Morava je vinný kraj, a to se projevuje i v receptu na hovězí guláš, který odsud pochází. Jako inspiraci pro všední i sváteční vaření ho nabízí kulinář Petr Stupka.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka