Hustý provoz a neohleduplnost řidičů. I tak to v těchto dnech vypadá ve Dvoře Králové

5. červen 2017

Dopravu ve Dvoře Králové nad Labem komplikují v posledních týdnech nejrůznější dopravní uzavírky, projet se nedá například přes most Jana Palacha. Dnes navíc začíná oprava zhruba 450 metrů dlouhého úseku v místní části Lipnice a zanedlouho se stavbaři zaměří také na úpravu mostu v Žirči.

„Ty obavy z toho samozřejmě máme. Silnice je nedostatečná. Jak její parametry, tak i její stav. Takže to bude zase velké zatížení pro Žireč," říká předsedkyně Osadního výboru Žireč Božena Saifrtová. Přes tuhle místní část, kde úplně chybí chodníky, začnou dočasně jezdit všechny kamiony mířící do jednoho ze závodů textilky Juta.

„Pro ty lidi ta bezpečnost je velice špatná. Chodí s dětmi do školky a není kudy. Prostě příkop a silnice, jiná varianta tady není. Takže pro tu bezpečnost si myslím, že tady nejde udělat nic jiného, než vybudovat chodníky a na ty nejsou peníze," dodává Božena Saifrtová.

Čtěte také

Problémy čekají i na obyvatele místní části Lipnice. Tam stavbaři právě dnes úplně uzavřeli zhruba půl kilometrový úsek silnice.

„Tato stavba bude trvat za úplné uzavírky osm týdnů. Následně budou dokončovány chodníky a další věci již za provozu. Objízdná trasa je dlouhá zhruba 10 kilometrů přes obec Bílou Třemešnou," doplňuje vedoucí oboru dopravy a silničního hospodářství městského úřadu Jan Sedláček.

Kolona na silnici (ilustrační foto)

Dopravu přitom už teď dosavadní uzavírky a omezení zkomplikovaly, kolony, ve kterých by řidiči museli čekat, se ale zatím netvoří.

„Na páteřní komunikace je momentálně ta doprava silnější. Zejména ve špičkách. V podstatě je to o tom, že lidé, nebo řidiči, nejsou k sobě vždy ohleduplní," doplňuje Jan Sedláček.

Problémy se objevily také u provizorní lávky přes Labe, kterou stavbaři vybudovali pro chodce. Kvůli neukázněným motocyklistům u ní začali víc hlídkovat strážníci městské policie.

„Po lávce pro pěší, která je umístěna jako náhrada za most Jana Palacha, projížděly i motocykly. Z toho důvodu toto místo průběžně kontrolují strážníci městské policie," dodává mluvčí radnice Miroslava Kameníková.

autor: baj
Spustit audio