Divokej Bill letos připravil 8 exkluzivních samostatných koncertů, pro každého člena kapely jeden

10. květen 2024

V pátek 10. května přivítala v rozhlasové kavárně v Havlíčkově ulici v Hradci Králové Lada Klokočníková Romana Procházku a Štěpána Karbulku, členy populární kapely Divokej Bill, což je česká folk rocková hudební skupina z Úval v okrese Praha-východ, založená zpěvákem Václavem Bláhou v roce 1998. Uskutečnila turné například se skupinami Čechomor, Tři sestry a v Anglii odzpívala turné se skupinou The Levellers.

Svůj první koncert odehrála kapela 6. června 1998 v Českém Brodě. Hned poté nahrávají demosnímky „Sedm statečných" a „Osm statečných", díky nimž se přihlašují do tzv. vyhledávacích soutěží pro začínající kapely a naprostou většinu z nich vyhrávají (Rock Nymburk, Broumovská kytara, Rockfest Dobříš a Jim Beam Rock).

Divokej Bill v rozhlasové kavárně

V roce 2019 slaví Divokej Bill 20 let své existence vyprodanou o2 arenou. K jubileu 25 let kapela odehrává samostatné turné o 25 koncertech, které navštívilo 75 tisíc lidí a své oslavy završila opět vyprodanou o2 arenou v Praze. Za celou historii odehrála kapela Divokej Bill na 2000 koncertů a prodala přes 280.000 nosičů.

Všechna vydaná alba byla oceněna zlatými a platinovými deskami. Během své kariéry získala skupina mnoho cen a ocenění. Mezi nejvýznamnější patří umístění v Anketě Český slavík (1. místo v roce 2006 a 3. místo v letech 2005 a 2007 - 2009), dále ocenění v rámci Hudebních cen TV Óčko, kde se kapela stala 3x po sobě vítězem jako Kapela roku v kategorii „rock". Nutno také zmínit Hudební festivalové ceny (1. místo v roce 2010 a 2. místo v roce 2011).

Kapela Divokej Bill zamíří v letní sezóně 2024 především na festivalová pódia, ale pro své fanoušky si připravila také 8 exkluzivních samostatných koncertů pod jednoduchým názvem "8x Divokej Bill", na kterých se můžete těšit na plnohodnotnou show, jakou na žádném z festivalů neuvidíte.

Divokej Bill v rozhlasové kavárně

Celý rozhovor Lady Klokočníkové se členy populární skupiny Divokej Bill Romanem Procházkou a Štěpánem Karbulkou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související