Za mikrofonem jsem už od roku 1992, je to už hodně dlouho! V Českém rozhlase jsem začínala v roce 1999, kdy jsem byla zpravodajkou pro bývalé okresy Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou pro Český rozhlas Brno. Po vzniku stanice na Vysočině jsem se vrátila jako moderátorka - průvodkyně dopoledním Tandemem. Po nějaké době mě odvolaly mateřské povinnosti, stihla jsem dvě děti k mému prvnímu.
Rádio byl můj sen už od druhé třídy základní školy. Vždycky jsem ho poslouchala a vždycky jsem chtěla být jeho součástí. Nikdy jsem ani na chvilku nepřipustila, že budu v životě dělat něco jiného a pořád a všude ho poslouchám. Původně jsem ale vystudovala jazyky (angličtinu, francouzštinu, právě se učím další, španělštinu) a doma občas překládám nebo opravuji různé texty a knížky. Stíhám ale i chodit na koncerty, do divadla, fotit, číst a cvičit.
Všechny články
-
Uzené maso s kroupami
Kroupy jsou úžasné, a přece si na ně tak zřídkakdy vzpomenu. Chyba! Ječné kroupy nechutnají jen v uzené polévce nebo v zabijačce. Jsou vážně skvělé jako zdravá příloha.
-
Tipy na první dubnový víkend: Velikonoční trhy, Burgrožraní a prohlídka jihlavských věží
Dubnové tipy na víkend
-
Zámek v Přibyslavi: Od šlechtických sídel po hasičské muzeum na jednom místě
Kdo projíždí Přibyslaví, všimne si nejen náměstí, nebo Žižkovy mohyly, ale také zámečku, ve kterém dnes najdeme Hasičské muzeum a Centrum hasičského hnutí České republiky.
-
Jarní knedlík s vajíčkem a ředkvičkami
Také už si chystáte jarní jídelníček? Začneme mít možnost vařit z čerstvých surovin, šťavnaté, křupavé zeleniny plné vitamínů. K takové patří ředkvičky.
-
Placky plněné jelením masem
Placky plněné směsí masa koření a zeleniny bývají oblíbené v Asii. Těsto se naplní, zabalí a ještě osmaží v hluboké vrstvě oleje.
-
Slyšeli byste špendlík padat, poslouchají i ti největší buřiči, říká Holka s handicapem
Eliška Nováková z Jívoví studovala vysokou školu v Brně, když se jí jednoho dne udělalo špatně. V jejím věku nikdo nepředpokládal, že by mohlo jít o mozkovou mrtvici.
-
Sirup z jarních kopřiv
Osobně raději sbírám jiné bylinky, protože puchýřky od kopřiv opravdu pálí. Jak ale začnou první kopřivy na jaře vystrkovat listy, už si říkám, jak by se daly využít.
-
Snídaňový toast
Toasty bývají skvělou a oblíbenou volbou k snídani. Nachystat si je ale můžeme i k večeři nebo kdykoliv během dne.
-
Masové kuličky v omáčce
Po masových kuličkách se u nás pokaždé jen zapráší, obvykle je dělám poměrně rychlou metodou a jíme je s rajskou omáčkou a těstovinami.
-
Čížov býval bohatou obcí. Okna v kapli byla z nejkvalitnějšího mariánského skla
Neogotická kaple byla postavena před rokem 1890, nejvíce pak zchátrala během 50. let, kdy se v bývalém režimu stát o církevní památky nestaral.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »