Charitativní běh pomůže mobilnímu hospicu Domov s financováním služeb

2. červenec 2021 12:10, aktualizováno

V sobotu 3. července se na pláži Velkého boleveckého rybníka v Plzni můžete zapojit do prvního ročníku Běhu pro mobilní hospic Domov Plzeň. Díky této akci se budete moci pobavit, zlepšit si kondici a zároveň pomoci dobré věci.

Tuto sobotu na vás na pláži Velkého boleveckého rybníka v Plzni čeká plachetnice, dopravní hřiště i naučná stezka. Tím hlavním ale bude charitativní běh pro mobilní hospic Domov Plzeň. Připravené budou dvě trasy. V 17 hodin odstartuje kratší trasa, která měří cca 2 km. Ta je určena pro celé rodiny a maminky s kočárky. Hlavní běh začne od 18:30. Tato trasa bude dlouhá 6 km.

Dorazit mohou i lidé, kteří se běhu účastnit nechtějí, ale chtějí podpořit mobilní hospic Domov. I pro tyto návštěvníky bude připravený zajímavý program. „Plánovali jsme program pro celé rodiny s dětmi,“ poznamenala Tereza Zifčáková z mobilního hospicu Domov Plzeň.

Program i pro neběžce

Od 15 hodin se můžete těšit na program pro dětičky. Na dopravním hřišti si děti mohou udělat řidičský průkaz a projít si pohádkovou stezku medvídka Vildy. Jachtařský klub připravuje projížďky na plachetnici a nebude chybět ani malování na obličej nebo tvořivá dílnička. U pláže Ostende vystoupí Jakub Kořínek s Katkou Misíkovou. Od 20:30 pak zahraje skupina Interitus.

Vybrané peníze budou použity pro lékaře, sestřičky a pečovatelky. „Stále ještě nemáme pokrytý zbytek tohoto roku. To, jestli peníze seženeme, ovlivní i to, kolik obstaráme klientů a v jaké úrovni bude péče,“ uvedla ředitelka Domova Jana Červánková.

Běh se koná proto, aby veřejnost nabyla povědomí o službách Domova a také proto, aby Domov získal peníze na provozování svých služeb. „Peníze běžně získáváme od firemních dárců, jednotlivých dárců, od nadací, kraje, obcí a měst, kam jezdíme pečovat,“ vysvětlila Jana Červánková.

autoři: Jan Markup , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio