Cesta za šumavským bylinným vínem a tři kuchařské fígle
V Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka poodkryje historii šumavského bylinného vína a pak prozradí své tři fígle – na vánoční linecké, míchaná vajíčka a klasickou hnědou omáčku.
Související
-
Vánoční cukroví – vyzkoušejte klasické recepty i zdravější varianty z vloček, špaldy nebo fazolí
Sladkosti neodmyslitelně patří k Vánocům ve většině domácností. Receptů je celá řada. Zkuste osvědčenou klasiku podle Petra Stupky i několik druhů zdravějšího cukroví.
-
Znojemský guláš
Jedna z mnoha variací guláše je znojemská. Patří do ní okurky a chuť mohou navíc vylepšit kousky uzeného masa nebo pokrájené párky. Recept přináší kulinář Petr Stupka.
-
Vejce na stovky způsobů – plněná, vařená, zastřená, míchaná, v salátu, v kelímku i do omelet
Obyčejné slepičí vejce je skvělou potravinou. Obsahuje dokonalou kombinaci bílkovin, všechny aminokyseliny, které člověk potřebuje, nemusíme se bát ani cholesterolu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.