Bramborové placky na všeliké způsoby
Bramborák neboli cmunda je hlavním tématem Kuchařského čarování Petra Stupky. Poslechněte si jeho recepty na bramborové placky na všeliké způsoby. Připomene ale také, odkud brambory pocházejí a jak se dostaly do našich kuchyní.
Související
-
Bramboráky, biftečky, lívance a jiné placky
Placky mají v české kuchyni nejrůznější podoby. Pár receptů a rad, jak je péct a sušit, popřípadě vypékat a vypražovat, sepsal Petr Stupka, autor pořadu Kuchařské čarování.
-
Bramborový nákyp s okurkovým salátem
Brambory patří mezi nejběžnější suroviny v domácnostech. Využívá je i tradiční jihomoravská kuchyně. Odsud pochází recept na bramborový nákyp, který nabízí Petr Stupka.
-
Co uvařit z hub? Jihočeský hubník, hřibový nákyp, koláč i placky
Houby patří k létu. Vedle výživových hodnot je třeba ocenit jejich aroma a chuť. Každý druh nabízí svébytné odstíny, a tak lze připravit mnoho variací na jeden recept.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.