Zuzana Johanová spojila módu s ochranou přírody

22. únor 2024

O svůj podnikatelský příběh vedoucí k založení vlastní šicí dílny se s námi tentokrát podělila Zuzana Johanová. Podnikat začala před třemi lety, ve svých 31 letech.

„Moji zákazníci, nebo spíše zákaznice, byli z mých produktů nadšení,“ říká o hlavním impulzu k založení své značky Goldwings. „Zároveň jsem poprvé ve svém životě objevila něco, co mě baví, co tvořím s láskou a nadšením.“

„Všechna moje dřívější zaměstnání byla velmi vyčerpávající, únavná, fyzicky náročná, jen s cílem vydělat nějaké peníze na obživu. Když objevíte v životě radost z tvoření, jdete si za tím,“ vypráví Zuzana Johanová.

Z Chebu přes Plzeň a Prahu zpátky na západ Čech

Narodila se v Chebu. Dlouho studovala, nejdřív nedaleko Plzně, a potom v Praze. Ale vždy se ráda vracela domů, do rodného Karlovarského kraje. Pochází z Lubů a poslední čtyři roky žije zpátky v Chebu. Má to zde podle svých slov ráda a nemá v úmyslu region opouštět.

Jaké byly její podnikatelské začátky? „Velký pokrok byl, když jsem si nakoupila průmyslové šicí stroje a pronajala si prostor, kde mohu spokojeně tvořit. Další můj objev byl e-shop. Dodnes nechápu, že jsem se vše naučila a vytvořila sama,“ říká mladá usměvavá podnikatelka.

„Také focení produktů byl pro mě oříšek. Potřebovala jsem nakoupit další a další věci potřebné k prezentaci svého podnikání. Skutečně zábavné a úspěšné podnikání začalo dobrým marketingem na sociálních sítích,“ dodává Johanová.

Sama říká, že podnikání jí dalo svobodu. „Naplánuju si práci tak, jak potřebuji. Můžu si vzít syna do práce a nikomu to nevadí. Můžu šít to, co se mi líbí. Podnikání mě vede také ke změně myšlení. Když podnikáte, hrajete roli tvůrce. Rozhodně to zkuste a jděte si za svými sny. Nenechte se zastrašit,“ uzavírá vyprávění o svém podnikatelském příběhu Zuzana Johanová.

Spustit audio