V Mariánkách bude opět veselo! Nenechte si ujít Lázeňský karneval na ulici

7. únor 2024

Mariánské Lázně zvou na multižánrový festival na ulici. Divadlo, hudba, cestovatelské přednášky. Jak uvádějí organizátoři, akce je vhodná pro malé i velké, pro místní i přespolní, pro všechny přátele Mariánských Lázní.

V sobotu v 13 hodin zvou širokou veřejnost na karnevalový průvod městem. Průvod, doprovázený Dechovým orchestrem mladých a mažoretek ZUŠ Fryderyka Chopina, vychází od bývalé Oděvy a končí u soch monarchů před hotelem Orea Bohemia Spa. Tam zahraje od 15:00 k tanci, zpěvu i poslechu dechová kapela Daliborka.

V neděli od 14 hodin si děti mohou užít pohádku Duhový princ v salónku hotelu Bohemia zdarma. Od 15 hodin pak u monarchů zahraje duo MíTá, přidávajíc k veselí svůj široký repertoár.

Celý karnevalový program bude doplněn od pátku do neděle jarmarkem s tradičním občerstvením a uzenářskými specialitami z Čech, Slovenska a Francie, konaným vždy od 11 do 18 hodin. 

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.