Rodačka z Ostrova a světově proslulý fotograf: Příběh lásky, přírody a freedivingu

1. duben 2024

Před 20 lety odletěla mladá rodačka Kateřina Hamšíková z Ostrova na Mallorku, aby tam našla lásku svého života. Pocházela z Karlových Varů a toužila po dobrodružství a spojení s divokou přírodou. A to se jí nakonec podařilo, když potkala George Karbuse, dnes světově proslulého fotografa divoké přírody.

Společně se v roce 2004 vydali do Irska, kde začala nová kapitola jejich života, tentokrát spojená s oceánem. Osud je přivedl k vodě, freedivingu, surfování a hlubokému vztahu s podmořským světem. Pro ně se oceán stal nejen pracovištěm, ale i domovem a zdrojem inspirace.

Čtěte také

Jedním z nezapomenutelných okamžiků bylo setkání se samicí delfína, kterou pojmenovali Malinká. Jejich vztah s touto nádhernou bytostí jim otevřel nový pohled na svět pod hladinou. Malinká se stala nejen rodinným přítelem, ale i inspirací pro jejich další životní kroky.

Pro jejich děti je toto spojení s přírodou neocenitelnou zkušeností, která je učí respektu k životnímu prostředí a důležitosti ochrany divokých ekosystémů. Rodina George Karbuse nejen žije v souladu s přírodou, ale i pracuje na její ochraně a propagaci. 

Příběh Kateřiny Hamšíkové a George Karbuse je inspirací pro všechny, kteří touží po spojení s divokou přírodou a hlubokém respektu k jejím krásám.

autoři: Andrea Vajnar , nkr
Spustit audio