Režisér Michal Samir natočil film Buď chlap!

25. červenec 2023

Režisér a scénárista Michal Samir byl u příležitosti 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu naším hostem. Promluvil o seriálu Iveta i své novince.

Michal Samir se narodil roku 1985. Vystudoval filmovou režii se zaměřením na hereckou průpravu na Drama Centre London pod vedením Jamese Kempa, který je hereckým koučem Toma Hardyho anebo Michaela Fassbendera.

Po několika krátkých filmech a dokumentu The Last Witness se jako herecký supervizor podílel na celovečerním debutu Matěje Chlupáčka Bez doteku (2013). Poté napsal a režíroval svůj první celovečerní film Hany (2014), který je natočen zdánlivě v jednom záběru bez jediného střihu. Jeho rukama prošla celá řada dalších filmů i seriálů. Mimo jiné i na minisérii Iveta.

Jeho novinkou je nyní film Buď chlap! (2023). Dobrodružná komedie o jednom setkání, které změní život hned několika lidem. O nenaplněné dětské lásce a odhodlání udělat pro ni cokoliv. Jakub Prachař, Tereza Ramba a Ondřej Sokol se v něm předvedli v rolích, v jakých je diváci ještě neviděli.

O jeho kariéře, novince i dalších plánech uslyšíte v rozhovoru!

autoři: Pavlína Kyselová , nkr
Spustit audio