Na koupališti Michal u Sokolova se o víkendu pojedou závody dračích lodí

12. červen 2023

Už tento víkend vyrazí na koupališti Michal změřit na vodní hladinu dračí lodě. Druhý ročník tohoto závodu nabídne poutavé souboje posádek otevřených kánoí, dlouhých 12 a půl metru a vážících více než 250 kilogramů.

Závody dračích lodí určené pro týmy regionálních firem se uskuteční v sobotu 17. června od 12 hodin v areálu přírodního koupaliště a kempu Michal u Sokolova. Akci organizuje společnost Sokolovská uhelná a skupina SUAS GROUP společně s Prague Dragon Boat.

Účast letos potvrdilo 11 posádek. Jsou mezi nimi, kromě posádky pořadatelské skupiny SUAS GROUP, například Léčebné Lázně Mariánské Lázně, Střední policejní škola v Sokolově, Nemocnice Sokolov, Fitness URAL Sokolov nebo loňský vítěz, tým společnosti Sedlecký kaolin. Každá posádka má 16 veslařů, kromě toho je na lodi bubeník a kormidelník

Akci odstartuje dechberoucí Dračí tanec pražského klubu dračích lodí, což je velkolepé kostýmové vystoupení vycházející z čínské mytologie. Na programu bude taky souboj, který svedou hokejisti HC Energie Karlovy Vary a HC Baník Sokolov. Půjde rozhodně o prestižní záležitost pro oba kluby a jejich fanoušky, derby se jen namísto ledu odehraje na vodě. Od 14 hodin pak hokejisté zahájí autogramiádu.

V programu nebude chybět DJ, který zpříjemní odpoledne hudbou. Lidé se mohou vykoupat, užít si vodních atrakcí, občerstvit se u stánků. Během závodů budou moci také přispět na dobrou věc, a sice Nadačnímu fondu Františka Štěpánka, který pomáhá těm, kteří to nejvíce potřebují.

Vstupné je zdarma.

autoři: David Forst , nkr
Spustit audio