Karlovy Vary zahajují lázeňskou sezonu, lákají na pestrý program

2. květen 2024

Karlovy Vary 3. května zahajují 667. lázeňskou sezonu. Třídenní program přinese tradiční akce i některé novinky. Program začíná už v pátek a potrvá do neděle.

Program zahájení sezony bude nabízet nespočet zážitků pro všechny věkové kategorie. Nebude chybět požehnání pramenům, tradiční průvod Karla IV. a jeho družiny, tance dvorních dam, souboje rytířů a představení kejklířů. Smetanovy sady budou hostit jarmark a pro mladší návštěvníky tvořivé dílny.

Zahájení lázeňské sezony v Karlových Varech

Hvězdným interpretům bude patřit podium u Alžbětiných lázní. Mezi ty nejatraktivnější bude letos patřit koncert kapel Žlutý pes, Poetika, zpěvačka Lenny nebo hity Petra Nováka, které zazpívá Petr Bende za doprovodu své kapely a Karlovarského symfonického orchestru.

Novinkou v programu je módní přehlídka Beaty Rajské na Sadové kolonádě a v jejím okolí, která bude volně přístupná veřejnosti. Premiérově se také v rámci zahájení sezony uskuteční Mattoni Grand Drink - Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů na náplavce u Thermalu. Prostranství před hotelem Thermal bude i letos patřit kulinářské přehlídce Beer & Grill Fest.

Do programu městských slavnostní se zapojují i galerie a další místa, například Becherova vila, Galerie umění Karlovy Vary, karlovarské muzeum, Zámecká věž s interaktivní expozicí UNESCO, Kancelář architektury města s venkovní výstavou 6 let KAMu nebo Císařské lázně, které otevírají novou expozici Tři světy.

Kompletní program najdete tady.  

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.