Evropský týden mládeže: Interaktivní workshopy se uskuteční i v Karlovarském kraji

Od 12. do 19. dubna se uskuteční Evropský týden mládeže, během kterého se po celé Evropě uskuteční akce s cílem podpořit mladé lidi k aktivnímu občanství. Téma letošního ročníku nese název „Prezentuj svou vizi“.

Chcete vyjádřit svůj názor na témata, která jsou pro vás důležitá? Účastnit se různých aktivit a diskusí? Pak je tu ideální příležitost představit ostatním svou vizi. Letošní ročník bude podporovat demokracii a volby do Evropského parlamentu. 

V rámci Evropského týdne mládeže uspořádá Dům zahraniční spolupráce s organizací EUTIS, o.p.s. celkem 6 interaktivních workshopů, které se uskuteční v několika městech České republiky včetně Karlových Varů a Chebu.

Možnost prezentovat své projekty a získat certifikát

Workshopy cílí na mladé lidi ve věku 16 až 22 let, kteří chtějí získat nové znalosti, dovednosti a inspiraci k aktivnímu zapojení do společenského dění nejen ve svém regionu. Nabídnou informace o programech Erasmus+ a Evropském sboru solidarity, možnosti aktivní participace na lokální úrovni i základy projektového řízení, chybět nebudou ani konzultace s odborníky.

Na semináře naváže závěrečná konference 7. května v Praze. „Na závěrečné konferenci se sejde 12 týmů z workshopů a i ty můžeš být mezi nimi. Kromě možnosti prezentovat svůj projekt před porotou složenou z odborníků, získáš cenné kontakty, zkušenosti a vítězné týmy se mohou těšit i na věcné ceny. Všechny účastníky čeká certifikát o účasti a zájemce i konzultace s odborníky z Domu zahraniční spolupráce na přeměnu projektového záměru v reálný projekt,“ zvou na svých webových stránkách organizátoři.

Termíny workshopů:

  • 9. 4. - Cheb
  • 10. 4. - Karlovy Vary
  • 16. 4. - Kadaň
  • 18. 4. - Ústí nad Labem
  • 25. 4. - Třinec
  • 26. 4. - Ostrava

Více informací naleznete tady.

autor: nkr
Spustit audio