Zvolený prezident Pavel přijede v polovině února na návštěvu Karlovarského kraje

Zvolený prezident České republiky Petr Pavel přijede 15. a 16. února na návštěvu Karlovarského kraje. Termín návštěvy prezidenta, který tou dobou ještě nebude inaugurován, potvrdil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek, zvolený za STAN.

Prezident Pavel po volbách uvedl, že by rád navštívil regiony, kde neměl takovou podporu jako jinde. Kromě Karlovarského kraje by se rád podíval i do Ústeckého a Moravskoslezského kraje.

„Program návštěvy se teprve připravuje, ale termín už máme. My chceme prezidenta seznámit například s připravovanou transformací regionu, ale nechceme zůstat jen na obecné rovině, ale jít hlouběji a seznámit ho i s okolnostmi, jako je vzdělanostní úroveň, sociální problémy, exekuce a další jevy, které z nás dělají strukturálně postižený region a také region, kde měl Pavel nižší podporu,“ řekl karlovarský hejtman.

Čtěte také

V Karlovarském kraji zvítězil v prezidentských volbách ve druhém kole bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš, kterému odevzdalo hlas 50,99 procenta voličů. Generál ve výslužbě Petr Pavel dostal 49,01 procenta. Volební účast byla 62,76 procenta.

Z okresů vyhrál Pavel jen na Karlovarsku, Chebsko a Sokolovsko bylo více nakloněno Babišovi. Podle informací by se Pavel rád sešel s občany i s představiteli Karlovarského kraje nebo starosty. Podle členky volebního týmu Pavla Lindy Jozwiak Kopecké Pavel při plánování cest do regionů žádal, aby jeho návštěva byla neformální a aby měl možnost se s lidmi bavit.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio