ZUŠ Open oficiálně vstoupila do třetího ročníku. Na dva dny rozezní celou republiku

31. květen 2019 12:00

Nejenom náměstí, parky a ulice, ale také třeba nádraží či nákupní centra po celé republice ovládne umění. Dvoudenní happening opět nabídne nespoutanou radost z hudby, tance, divadla, výtvarného umění a dalších aktivit žáků z více než čtyř stovek základních uměleckých škol.

V Karlovarském kraji akce propukla dnes 31. května na Mlýnské kolonádě v Karlových Varech, kam v dopoledních hodinách zamířila Magdalena Kožená, jejíž nadační fond je hlavním iniciátorem a garantem akce.​ Sama patronka navštíví celkem tři regiony. V 10 hodin oficiálně zahájila happening společně s generálním ředitelem České filharmonie Davidem Marečkem a náměstkyní hejtmanky Danielou Seifertovou v lázeňském centru Karlových Varů.

A na co se návštěvníci Mlýnské kolonády ještě mohou těšit?

Čeká je proud hudebních i tanečních vystoupení, výstava výtvarných prací a živá tvorba malých výtvarníků. V 18 hodin si žáci zahrají s Karlovarským symfonickým orchestrem Haydnovu „Dudáckou“ symfonii. V sobotu 1. červma se program ZUŠ Open propojí s karlovarským karnevalem a oslavy umění budou pokračovat.

Ani v ostatních částech regionu však lidé nepřijdou zkrátka. Například ZUŠ Open ve Františkových Lázních zahájí dnes program Cimrman Drums Band pochodem přes město. Od 14:30 hodin pak bude před hotelem Centrum probíhat vystoupení žáků Základní umělecké školy Járy Cimrmana. V blízkosti pódia se budou konat výtvarné workshopy, zaměřené na keramiku, kresbu, malbu a oděvní tvorbu. Základní umělecká škola Kynšperk nad Ohří zase připravuje akci s názvem Toulky téměř zapomenutou historií. Bližší informace o programu v jednotlivých městech najdete na webu akce.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: Krajský úřad Karlovarského kraje , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio