Zrekonstruované prostory v Mozartově ulici využije Mateřské centrum pro novou dětskou skupinu

18. srpen 2022 15:00

Mateřské centrum v Karlových Varech bude mít od září nové zázemí v budově bývalých jeslí v Mozartově ulici v Horních Drahovicích. Fungovat tam bude dětská skupina, která bude jazykově zaměřená, a budou jí navštěvovat převážně děti ukrajinských uprchlíků. Město přispělo na opravu interiérů.

Víc než 800 tisíc korun investovaly Karlovy Vary do rekonstrukce sociálního zázemí a požárního schodiště v bývalých jeslích. Od září tam začne fungovat jazykově zaměřená dětská skupina Karlík pro děti od jednoho roku do 6 let.

Kapacita nové dětské skupiny je 23 dětí. Její činnost by měla navazovat na současnou adaptační skupinu pro děti ukrajinských uprchlíků. Aby mohla maminka dítě do dětské skupiny umístit, musí prokázat, že je zaměstnaná a že dítě má všechna povinná očkování.

Budovu v Mozartově ulici využívá několik zájmových a spolkových organizací. Větší komfort a také nižší energetickou náročnost objektu plánuje město zajistit další fází postupné obnovy.

Mateřské centrum Karlovy Vary provozuje již šest let dětskou skupinu Karlovaráček v Kollárově ulici. V prostorách Bazénového centra KV Areny byla zřízena další pobočka centra. Funguje zde dětská skupina Sporťáček zaměřená na sportovní aktivy malých dětí. Celé centrum tak bude od září v rámci dětských skupin pečovat o zhruba 90 dětí.

autoři: Ivana Sedláčková , Radim Jehlík
Spustit audio