Zpěv, tanec a radost. Klub důchodců Háječek v Sokolově před Vánoci rozveselila návštěva dětí

19. prosinec 2019 14:00

Senioři s hudebními nástroji a zpěv vánočních písní v podání dětí z mateřské školy. Tak vypadalo předvánoční mezigenerační setkání v Klubu důchodců Háječek v Sokolově.

Mateřská škola Kosmonautů v Sokolově pořádá každý měsíc mezigenerační setkání dětí a seniorů z Klubu důchodců Háječek. Projekt pomáhá dětem pěstovat si kladný vztah k seniorům a seniorům navázat kontakt s nejmladší generací. Poslední návštěva v tomto roce se konala v Klubu důchodců a jejím tématem byly Vánoce.

Děti si se seniory zatancovaly a zazpívaly. Senioři si pro své malé kamarády z mateřské školy připravili vánoční dárky, které jim na konci setkání předali. Příští shledání plné her, zpěvu, povídání a vyrábění se uskuteční zase v mateřské škole, kam přijdou senioři za dětmi.

S nápadem projektu, který spojuje děti z mateřské školy a seniory, přišla paní učitelka Julie Havlíčková. „Generace bohužel stárne a zjistila jsem, že děti neumí komunikovat se staršími lidmi a mnohdy i naopak,“ vysvětlila, proč se rozhodla projekt založit. Děti se se seniory setkávají pravidelně jednou za měsíc ve školce, nebo v Klubu důchodců.

autoři: Jitka Čmoková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio