Zpěv i hra na vozembouch. Ježíškova vnoučata z Českého rozhlasu Karlovy Vary opět nadělovala seniorům

23. prosinec 2019 10:00

Příjemnou atmosféru si díky projektu Ježíškova vnoučata užili obyvatelé Domova pro seniory v Karlových Varech – Staré Roli. Hudební pořad s vystoupením Dua Návraty 1 tam pro ně připravila stanice Českého rozhlasu Karlovy Vary.

„Předvánoční hudební setkávání se už stává tradicí. V loňském roce jsme byli za seniory v Ostrově v Domě pokojného stáří. Nyní jsme udělali radost obyvatelům karlovarského domova ve čtvrti Stará Role. Úžasnou atmosféru s krásnými písničkami v podání Dua Návraty 1 si užili všichni. Netradiční spojení tahací harmoniky a valchy seniory nadchlo všechny. Zpívalo se, tleskalo a ti odvážní si dokonce vyzkoušeli zahrát na vozembouch,“ uvedla specialistka komunikace Eva Jandáková z Českého rozhlasu Karlovy Vary, která akci zajistila.

Program si nenechalo ujít více než dvacet lidí. „Zájem byl velký. Lidi, kteří žijí v tomto domově, se už vzhledem k různým omezením nedostanou ven, takže jsou velice rádi, když se tady něco děje,“ pochvalovala si zdravotní sestra Petra Prodromou, která se v domově stará o program.

Díky projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata je možné nabízet lidem v domovech pro seniory nejen zážitky, ale také dárky, nebo různé finanční příspěvky. Podrobnosti najdete na webových stránkách www.jeziskovavnoucata.cz.

autoři: Josef Šorfa , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio