Zloději vyloupili zlatnictví v Karlových Varech, škoda je milionová

Neznámí zloději vyloupili v pondělí (4.2.) v ranních hodinách zlatnictví v Karlových Varech. Podle prvních odhadů způsobili škodu za několik milionů korun.

Vloupání se odehrálo ráno v lázeňské části města. Na objasnění případu a dopadení pachatele policie pracuje. „Nasadili jsme do pátrání i vrtulník a policejní psy,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí. 

Celé dopoledne stála kolem zlatnictví, které je součástí objektu hotelu Krásná královna, policejní auta a policisté v civilu i v uniformách vloupání vyšetřovali.

„Když jsme na 9:30 přišly do práce, tak už tady policejní auta stála a všude byli policisté,“ řekly pracovnice sousedního klenotnictví Pandora. Vyloupené zlatnictví ale není ohrazeno policejní páskou, a tak si běžní turisté nebo lázeňští hosté většinou ničeho nevšimli.

Zlatnictví se stalo terčem zločinců v Karlových Varech už podruhé v posledních týdnech 

V Západní ulici  v Karlových Varech 21. ledna vpodvečer neznámý pachatel přepadl a vykradl zlatnictví. Zraněn nikdo nebyl, zdravotnická záchranná služba odvezla do nemocnice jednu otřesenou ženu, potvrdil to mluvčí krajské záchranky Radek Hes.

Po pachatelích policie stále intenzivně pátrá.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas Karlovy Vary , Policie ČR (twitter.com)
Spustit audio