Životní milníky a rady pro ženy v každém věku představuje nová kniha Terezy Lerch Davídkové

18. říjen 2021

Porodní asistentka, konzultantka pro ženy a především maminka čtyř dětí Tereza Lerch Davídková vydala v září knihu s názvem Zdraví ženy. Je určena všem dívkám i ženám v jakémkoliv životním období. Autorka v knize provází jak po odborné stránce, tak skrze osobní příběh.

„Kniha je určená všem ženám napříč generacemi. Zabývá se jednak těhotenstvím, porodem, šestinedělím, trochu kojením a proč je důležité kontaktní rodičovství. Tak nějak vším, co zajímá čerstvé maminky,“ přiblížila svou knihu Tereza Lerch Davídková.

„Zároveň se zabývá zraněným ženstvím, pluralitou ve vztazích, jak o sebe pečovat. Také jsem tam rozvedla ženské přechodové rituály, kruhy a archetypy. Přestože to zní esotericky, je důležité, abychom i tohle upevnili,“ doplnila autorka knihy.

V knize radí také jak skloubit mateřství s pracovním životem. „Maminky se v knize mohou dočíst, jak to dělám já. V průběhu knihy jsem psala i ze svého života. V každé kapitole je kurzívou moje zkušenost, čímž je ta kniha taková osobitější a lepším průvodcem.“

S jakými problémy se v současné době potýkají ženy, které chtějí otěhotnět a jsou muži ženám dostatečnou oporou při jejich řešení? Nejen to si poslechněte v rozhovoru!

autor: nkr
Spustit audio