Železnorudské informační centrum vyráží do terénu

10. červenec 2020 11:35

Dostat informace a propagační materiály o regionu přímo v terénu, to je na Železnorudsku během prázdnin běžná praxe. Pracovnice městského infocentra totiž pravidelně vyjíždějí se svým informačním stánkem na vyhledávané turistické cíle a místo v kamenném centru, tak pracují třeba přímo na břehu Čertova jezera. Chtějí oslovit i ty turisty, kteří by třeba sami do informačního centra nezavítali.

Stánek je necelý metr široký, pokrytý krásnými fotografiemi Železnorudska. I když je malý, je nepřehlédnutelný, i proto přitahuje pozornost turistů. Lidé se zastavují, prohlížejí informační materiály, dávají se do řeči s pracovnicemi infocentra a potvrzují, že se vydají na doporučené výlety. Velký zájem je o turistická razítka.

Pracovnice městského infocentra pravidelně vyjíždějí se svým informačním stánkem na vyhledávané turistické cíle

V Železné Rudě je velké a opravdu moderní informační a návštěvnické centrum. Je v něm i několik zajímavých expozic, jako je kabinet bobra, jelena, čápa černého, expozice věnovaná historii lyžování a spousty dalších. Je ale pravda, že ne každý návštěvník města tam zavítá. Někdo si výlety plánuje už doma pomocí internetu, někdo vychází na túru brzy ráno a vrací se pozdě večer, takže už je kamenné informační centrum zavřené.

Pracovnice infocentra chtějí vyjíždět do terénu na zajímavá místa alespoň jednou týdně, bude záležet i na počasí. Vždy den předem zveřejní na facebooku termín a čas, kde se stánkem budou a pak taky indicie, podle kterých by lidé měli příslušné místo poznat.

Prvních deset z nich, kteří dorazí na místo právě na základně této výzvy, dostane dokonce malou odměnu. Takže to může být i takové letní zpestření pro soutěživé jedince.

autoři: Jitka Englová , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio