Zboží jsme testovaly na vlastních dětech, smějí se Mariana a Klára. V Huse provozují Kup si na vsi

Bezobalové potraviny, stáčená drogerie, čerstvé pečivo z nedaleké pekárny a další regionální produkty i místní zelenina a maso. Za takový výběr by se nemusel stydět leckterý městský obchod. Takový krámek najdete nedaleko Sychrova v osadě Husa patřící pod Paceřice.

Kombinace místní zeleniny a masa s regionálními produkty a bezobalovými potravinami také převážně místního původu se stáčenou drogérií české výroby, to je nový krámek Kup si na vsi v Huse, osadě nedaleko Sychrova, kde sídlí i malá zemědělská společnost Agro Sychrov, které krámek patří. Provozují ho mladé maminky Klára a Mariana z Husy.

„Byl tady volný prostor, který bylo potřeba využít a pan ředitel společnosti Agro Sychrov, pod kterou obchod spadá, ho chtěl využít. Tak jsme se rozhodly, když jsme zemědělský podnik, máme i svoje produkty, dát je do oběhu. A tím to vzniklo,“ popisuje paní Mariana zrod myšlenky na prodejnu regionálních bezobalových potravin a podporu tamních výrobců.

Agro Sychrov zní jako název velké firmy, ale ve skutečnosti je to jen malý zemědělský podnik s 12 zaměstnanci, kde se hospodaří s úctou k přírodě, což je viditelné na příkladu prodeje bezobalových potravin.

„My jsme sem dávaly hlavně věci, co samy rády nakupujeme, nebo bychom chtěly samy vyzkoušet. Prodejna byla v plánu od loňského léta, takže jsme měly spoustu času si věci nakoupit domů a vyzkoušet a otestovat na sobě a vlastních dětech,“ usmívají se Mariana a Klára. V Kup si na vsi si se zákazníky i rády povídají a dokonce poradí, jak co používat nebo co vařit.

Co všechno prodejna Kup si na vsi nabízí a plánuje nabízet? A jak se správně nakupuje bez obalu? Poslechněte si reportáž z prodejny.

Spustit audio

Související