Zatáčka smrti u Drmoulu zmizí z mapy. Po 20 letech čekání začala stavba obchvatu

13. březen 2018 09:05
Zprávy

V pondělí 12. března oficiálně začala stavba nového úseku silnice I. třídy mezi Drmoulem a Trstěnicemi na Chebsku. Dlouho očekávanou stavbu realizuje Ředitelství silnic a dálnic. Jejího zahájení byl přítomen přímo na místě ministr dopravy Dan Ťok a hejtmanka Jana Vildumetzová.

„Nejnebezpečnější místo na silnici nejen v Karlovarském kraji, ale v celé České republice, tedy takzvaná křižovatka smrti u Drmoulu, už navždycky zmizí z naší silniční sítě a já jsem moc ráda, že se uleví občanům Drmoulu, Trstěnic a okolí,“ řekla Vildumetzová.

„Kromě mnohem větší bezpečnosti provozu by stavba měla také odvést dopravu z obcí, pomoci tak snížit hlučnost a zlepšit celkově životní prostředí. Tato spojnice ve směru do Plzeňského kraje a zpět je v současnosti velmi vytížená,” dodala hejtmanka.  

Na fotografii hovoří starostka Drmoulu Vladislava Chalupková, za ní zleva ředitel Odboru kanceláře ředitele SFDI Ivo Vykydal, hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová a ministr dopravy Dan Ťok

Stavebníci vybudují novou dvoupruhovou silnici dlouhou pět kilometrů, kde budou 4 mosty a dva nadjezdy. Karlovarský kraj na stavbu naváže vybudováním obchvatu Mariánských Lázní. Obchvat má odvést hlavně nákladní, ale i osobní dopravu z města směrem na Cheb.

Pokud půjde vše podle plánu, řidiči by se po nové silnici u Drmoulu měli projet za dva roky, po obchvatu Mariánských Lázní pak v roce 2021.

autoři: Směna ČRo Plzeň , Ivana Sedláčková
Spustit audio