Zápis Karlových Varů na seznam UNESCO bude znamenat velký přínos, míní primátorka

9. listopad 2021

Karlovy Vary jsou krajské a statutární město v Karlovarském kraji. Nachází se zhruba 110 kilometrů od Prahy na soutoku Ohře a Teplé a žije zde přibližně 48 tisíc obyvatel. Na aktuální dění ve městě jsme se zeptali jeho primátorky Andrey Pfeffer Ferklové.

Město bylo založeno už ve 14. století Karlem IV. Podle pověsti ho nechal císař vystavět po náhodném objevení termálních pramenů. Místní lázně se těšily přízni mnoha šlechtických rodů i bohatých měšťanů po celá staletí.

V současné době jde o nejnavštěvovanější české lázeňské město, které návštěvníkům nabízí řadu kulturního vyžití. I proto jsou Karlovy Vary od roku 2021 na seznamu Světového dědictví UNESCO. „Po více než 10 letech se nám podařilo dostat na tento zápis. Věřím, že to bude mít velký přínos v oblasti cestovního ruchu,“ řekla primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová.

Jak proběhla letní sezona v Karlových Varech a jakou podobu budou mít letošní Vánoční trhy? Nejen na tyto otázky odpovídala primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová.

Spustit audio

Související