Zapečený květák s vepřovým masem a pohankou
podle Josefa Jaroše, šéfkuchaře z Lázeňského domu v Konstantinových Lázních
Suroviny:
400g vepřové kýty namleté nahrubo
300g vařeného čerstvého květáku
300g spařené pohanky
200g cibule
200g čerstvé papriky
200g nastrouhaného sýra eidam (25% tuku)
1 dcl slunečnicového oleje
3 stroužky česneku
mletý kmín
sůl, pepř
Postup:
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nahrubo namletou kýtu, koření, papriku nakrájenou na nudličky, utřený česnek a dusíme až je maso měkké. Poté přidáme vařený květák, spařenou pohanku a polovinu nastrouhaného sýra a dobře promícháme. Hmotu vložíme do vymazaného pekáče a pečeme v troubě při 150°C. Před koncem pečení posypeme povrch zbytkem strouhaného sýra a dopečeme.
Přílohy: vařený brambor, zeleninové saláty
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka