Zápas v Barceloně na stadionu sledovalo 78 tisíc lidí. To je splněný sen, říká Tomáš Chorý

21. září 2022

Fotbalový tým FC Viktoria Plzeň aktuálně vede ligovou tabulku a v Lize mistrů se nachází ve vybrané společnosti Barcelony, Bayernu a Interu. V nabitém programu navštívila ČRo Plzeň i jedna z největších viktoriánských hvězd - Tomáš Chorý.

Ani na okamžik útočník Tomáš Chorý nezaváhal, že by nabídku jít do Viktorie Plzeň, která se mu naskytla v roce 2018, odmítl. „Je to ambiciózní klub, který chce hrát každý rok poháry a chce vyhrávat tituly. Takže jsem nezaváhal a hned jsem do Plzně šel,“ sdělil.

Václav Hanzlík a Tomáš Chorý

Zdálo se, že bude Chorý téměř věčným náhradníkem Beauguela. Z Olomouce šel do Plzně jako útočník číslo jedna a v Plzni dlouhou dobu seděl na lavičce. Společně si však prý kryli záda a byli dobrý tým. „Každý z nich chtěl hrát, tak se mohlo zdát, že jsou velcí konkurenti, ale mimo hřiště mi přišlo, že mají krásný vztah,“ zmínil Václav Hanzlík, ředitel komunikace klubu.

Po tréninku spolu hráči chodí na kávu. „Kluků je tam víc než deset. Ukazuje to sílu té party. Myslím si, že to není v každém klubu běžné, že by spolu hráči tolik drželi,“ konstatoval Václav Hanzlík.

Do Ligy mistrů zaslouženě

Viktoria vyhrála mistrovský titul a prošla všemi předkoly. „Pokud člověk někde čte narážky od fanoušků ostatních klubů, že tam nepatříme, tak to je moje odpověď – patříme, protože jsme vyhráli mistrovský titul, prošli jsme ze druhého předkola Ligy mistrů, což není jednoduché a kluci odvedli skvělý výkon a zaslouží si to,“ vysvětlil Václav Hanzlík. Zaslouženě se tak tým dostal do nejlepší společnosti evropského fotbalu, kde naráží na skvělé kluby jako je Barcelona nebo Bayern Mnichov.

Nejvíce lidí v hledišti zažila Viktorka v Barceloně. Zápas na stadionu sledovalo 78 tisíc lidí. To je nejvíc v historii Viktorie. „Pro hráče je to neuvěřitelný zážitek a je to splněný sen pro několik kluků,“ řekl Tomáš Chorý. Nervozita z hráčů prý na hřišti spadne, i když hrají proti fotbalovým hvězdám.

4. října si Viktoria Plzeň zahraje v Allianz Areně s týmem Bayern Mnichov. O vstupenky je obrovský zájem, a proto se Viktorka rozhodla je nabídnout fanouškům s permanentkou, kteří klub podporovali i během pandemie.

Volný čas tráví Tomáš Chorý s manželkou a dětmi. Je rád za každou chvíli s nimi. Nominace do národní reprezentace by pro něj byla obrovskou ctí. Doufá, že ten čas jednou nastane a bude na to připraven.

Spustit audio