Základní umělecká škola v Chodově bude mít nové prostory

14. říjen 2019 10:00

Učebny, sály, zkušebny i nahrávací studio - to vše bude mít Základní umělecká škola v Chodově na Sokolovsku v nových prostorách. Ty vzniknou v bývalé základní škole v ulici Dukelských hrdinů. Do nich se přestěhuje asi za dva roky.

Základní škola v ulici Dukelských hrdinů je prázdná tři roky a nejlepší využití je podle vedení města právě sem přesunout Základní uměleckou školu. Radnice už hledá firmu, která by objekt opravila. Práce by měly začít v průběhu příštího roku. S dokončením město počítá o rok později.

Prostory základní školy projdou přestavbou vnitřních prostor. Ta je nutná hlavně kvůli koncertnímu sálu nebo sálu, kde se bude vyučovat tanec nebo dramatický kroužek. Právě taneční sál bude v přízemí objektu. Přesune se také hlavní vchod. Do školy se nebude chodit vchodem od kruhového objezdu, jak bylo zvykem, ale z bývalé zahrady, kde bude vybudované atrium a zázemí pro rodiče.

V prvním patře bude vedení školy a také učebna hudební nauky a výchovy. Třída výtvarníků a učitelů klavíru. Po přestěhování školy by chtělo její vedení také nabídnout program pro seniory. Ať by se možná jednalo o univerzitu třetího věku nebo akademii volného času.

Škole se zároveň vrátí historická podoba

Barva fasády budovy by měla být stejná jako v minulosti a navíc se vrátí do původního členění. S barevností by mohli pomoci třeba pamětníci nebo existují určité zažité postupy ohledně používání barev. Podle toho bude město postupovat.

Podle informací z radnice se jedná o částku 55 milionů korun. Město plánuje akci platit ze svého rozpočtu, v případě potřeby je ale připraveno částečně zapojit i úvěr.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio