Základní umělecká škola Antonína Dvořáka v Karlových Varech se změnila ve vánoční galerii

23. prosinec 2019 11:00

Přízemí karlovarské Základní umělecké školy Antonína Dvořáka se změnilo v pomyslnou vánoční galerii, která představuje práce stovek dětí. Školu nově zdobí les ozdobených vánočních stromků v mezipatře.

Na jeho vzniku se podíleli malí výtvarníci pod vedením učitelky Ivany Sedláčkové. „Dnes je tady šest dětí, na výrobě se ale podílejí dohromady dvě třídy. Celkem chodí do základní umělecké školy na čtyři sta dětí. Učí se tu děti od pěti do osmnácti let,“ řekla Ivana Sedláčková.

Co vše si děti mohou vyzkoušet a naučit se, je vidět v přízemí školy, kde je Malá galerie. Navzdory názvu jsou ve výstavních prostorách stovky prací. „Vidíme tady téměř všechno. Jsou tady kresby, malby, kombinované techniky, grafika, koláže, prostorová tvorba, keramika, studijní kresby,“ popsala učitelka.

„Děti připravujeme na přijímací zkoušky na střední školy výtvarného směru a také na vysoké školy uměleckého směru i na architekturu. Studují u nás i dospělí,“ shrnula spektrum zájemců o školu Ivana Sedláčková. Nebojí se dospělí, že neuspějí a nevyrovnají se ani dětem, jejichž práce ve škole vidí? „Na tyhle obavy říkám: Vy si myslíte, že to neumíte, ale to je jenom proto, že jste to nezkusili,“ dodala s úsměvem Ivana Sedláčková.

autor: Josef Šorfa | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio