Základní školy v Karlovarském kraji se připravují na návrat žáků druhého stupně

29. duben 2021 15:35

Dezinfekce lavic, židlí, tabule i dveří – to vše se teď děje v základních školách v Karlovarském kraji. V pondělí se tam vrátí žáci druhého stupně.

Žáky druhého stupně základních škol v Karlovarském kraji čeká návrat do škol, zatím formou rotační výuky. To znamená, že se třídy po týdnu ve škole vystřídají. Než ale děti přijdou, je zapotřebí lavice, židle, tabule i dveře důkladně vyčistit a vydezinfikovat. Důležitá je také úprava rozvrhu, aby se třídy nemíchaly.

Celkem 130 dětí zavítá po několika měsících například do karlovarské školy v Poštovní ulici. „Protože první stupeň nám rotačně běží, doladili jsme skupiny, aby se sem dostala polovina žáků. Nastoupí tedy šesté a deváté ročníky. Žáci nastoupí, budou otestováni každé pondělí a čtvrtek ráno. Už to máme vyzkoušené s těmi menšími žáky,“ řekla zástupkyně ředitele Hana Vostrá.

Kromě už dříve avizovaných Karlovarského, Královéhradeckého a Plzeňského kraje se pro žáky druhého stupně otevřou školy i ve Středočeském, Libereckém a Pardubickém kraji a v Praze.

Více v reportáži:

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio