Základní škole Krušnohorská v Karlových Varech chybí kuchařky. Obědy zajišťuje jídelna pro seniory

Bez kuchařek se v tomto týdnu ocitla školní jídelna Základní školy Krušnohorská v Karlových Varech. Všechny jsou nemocné nebo v karanténě. Škole se ale podařilo zajistit alespoň část obědů pro mladší žáky, a to díky spolupráci s jídelnou Zlatá Kotva, která vaří pro seniory.

Školník, učitelé i nepedagogičtí pracovníci teď pomáhají při výdeji obědů na Základní škole Krušnohorská v Karlových Varech. Všechny kuchařky jsou totiž nemocné nebo jsou v karanténě.

„V současné době nám chybí sedm kuchařek v naší školní jídelně. Různě se střídají v karanténě, izolaci a jiných nemocech. Tuto situaci máme už od minulého týdne, kdy se nám povedlo řešit čtvrtek, pátek formou baget pro všechny. Nicméně tato situace byla neúnosná,“ potvrdil ředitel školy Josef Šrámek.

Vedení školy se ve spolupráci s magistrátem města podařilo zajistit 200 porcí obědů. Do školy je dováží pracovníci z jídelny pro seniory Zlatá kotva, která patří pod Městské zařízení sociálních služeb.

„Pokryje nám to zhruba polovinu. Hlavně nám to pokryje část, kdy děti chodí do družiny, což je skoro celý první stupeň. Druhý stupeň bohužel obědy nemá. Komunikovali jsme s rodiči a podařilo se nám vyjednat, že tato situace je pro ně únosná, ale snažíme se o co nejrychlejší řešení,“ řekl Šrámek.

Částečné obnovení provozu plánuje vedení školy na konci tohoto týdne.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio