Zájem o třetí dávku vakcíny proti koronaviru je mezi seniory velký

27. říjen 2021 10:55

Zájem o posilující dávku proti koronaviru roste. Dostanou ji ti, kterým uplynulo od dokončené vakcinace půl roku. Týká se to především zdravotníků a seniorů.

S posilujícími dávkami vakcíny proti nemoci covid-19 začali také v Domově pro seniory Skalka v Chebu. Zájem mezi klienty je velký. „Na třetí dávku očkování se přihlásilo 35 klientů. Myslím, že vůbec nepřemýšleli a byli rádi, že tu možnost dostali,“ uvedla ředitelka Alena Samuelová.

Kromě klientů se mohli nechat očkovat také zaměstnanci zařízení. „I tady je zájem. Bude se očkovat zhruba 25 zaměstnanců, z toho 13 bude očkovaných poprvé a zbylí by byli očkovaní třetí dávkou,“ dodala Samuelová.

K přeočkování se můžou hlásit zájemci, kteří mají 8 měsíců po ukončené vakcinaci. Věk, zaměstnání či zdravotní stav u přeočkování nehrají roli. Ministerstvo zdravotnictví ale doporučuje přeočkování hlavně lidem nad 60 let a pacientům s chronickými potížemi.

V Česku má v současné době podle dat ministerstva zdravotnictví posilující dávku proti koronaviru přes 156 tisíc lidí. V Karlovarském kraji přes 4 300 lidí.

Spustit audio