Zájem o palivové dřevo z chebských lesů se od začátku roku zdvojnásobil

14. duben 2022 08:55

Lesy města Chebu zaznamenaly od začátku letošního roku až dvojnásobný zájem o palivové dřevo. Jeho cena přitom stále stoupá. Velký zájem je i o takzvanou samovýrobu, kdy si lidé dřevo zpracují a odvezou z lesa sami.

Zájem o palivové dřevo od začátku roku roste. Lesy města Chebu zaznamenaly v posledních měsících zhruba dvakrát vyšší poptávku než vloni. „Už od začátku roku máme dvakrát takovou poptávku po palivovém dříví. Lidé o to mají zájem, přestože se zvedá cena,“ uvedl za Lesy města Chebu Pavel Cekota.

Až o polovinu levnější může být palivové dříví, když si ho člověk pořídí takzvanou samovýrobou. To znamená, že mu lesníci vyčlení prostor a konkrétní stromy, které si pak sám nařeže a odveze domů. I tuto možnost Lesy města Chebu nabízí. „Pokud si to koupíte na skládce, tak cena bude kolem 1000 až 1100 korun. V případě samovýroby jsme na 400 až 500 korunách,“ řekl Cekota.

Samovýrobu v chebských lesích využívá zhruba 20 lidí. Podle Pavla Cekoty se jedná o dlouhodobé zákazníky, se kterými má společnost dobré zkušenosti.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio