Zájem o cyklistiku dál roste. Prodejci i zákazníci netrpělivě čekají na rozvolnění

29. duben 2021 14:35

Výdejní okénko a zajištění nejnutnějšího servisu – tak pracují v současné době prodejny jízdních kol a cyklistických potřeb. Na zmírnění vládních opatření proto netrpělivě čekají obchodníci i jejich zákazníci.

Prodejny jízdních kol a cyklistických potřeb v současné době zajišťují pouze nejnutnější servis a prodej na objednávku. Přestože obchody pracují v omezeném režimu, o zákazníky zpravidla nemají nouzi. Zejména teď v začátku hlavní turistické sezony.

Pandemie nového koronaviru totiž přinesla nebývalý rozvoj cyklistiky. „Zájem o kola se zvyšuje, daleko větší nárůst zájmu je o elektrokola. Momentálně je ale takový stav, že nemáme co nakupovat do zásoby a naši dodavatelé nemají nic, co by nám mohli nabídnout navíc,“ uvedl Jaroslav Fafík spolumajitel sokolovské prodejny s cyklistickými potřebami a bicykly.

„Až se rozvolní, myslím si, že se budou víc prodávat doplňky. Lidé si kola nakoupili už minulý rok,“ doplnil Fafík. I jeho tým netrpělivě čeká na rozvolnění a těší se na práci za běžných provozních podmínek.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio