Zahájení lázeňské sezony ve Varech nabídne bohatý program na celý víkend

3. květen 2022

Karlovy Vary vstoupí o prvním květnovém víkendu do nové lázeňské sezóny. Od 6. do 8. května bude celé město žít jednou z nejvýznamnějších kulturně-společenských událostí.

Město Karlovy Vary v pátek 6. května slavnostně zahájí novou lázeňskou sezonu pro rok 2022. Pro obyvatele a návštěvníky je připraven bohatý kulturní program, který si určitě nenechá ujít i celá řada významných hostů z celého světa.

V pátek je na programu například Řemeslný jarmark ve Smetanových sadech, Porcelánový jarmark před hotelem Thermal a na velkém pódiu u Hlavní pošty vystoupí hudební kapely.

„V sobotu budeme žehnat pramenům od 10 hodin na Mlýnské kolonádě. Potom půjdeme na mši do kostela sv. Máří Magdaleny. Od 15 hodin je možné u Divadelního náměstí shlédnout průvod Karla IV. a zhruba v 15:15 budeme slavnostně odkrývat novou sochu Karla IV.,“ vyjmenovala jen některé z přichystaných sobotních akcí primátorka Andrea Pffefer Ferklová.

Neděle bude více odpočinková. Nabídne ale například pokračování výstavy perokreseb významného regionálního umělce Jiřího Juna v Interaktivní galerii Becherovy vily, Řemeslný jarmark i dílny pro děti. Od 16:30 na pódiu u pošty vystoupí Olga Lounová.

Kompletní program najdete zde.

autoři: David Forst , nkr
Spustit audio