Začínají Chebské dvorky. Historické centrum města ožije velkým festivalem

9. červen 2022 09:15

Tři dny plné výstav, koncertů, tvůrčích dílen a divadelních představení nabídne letošní 20. ročník festivalu Chebské dvorky. Začíná ve čtvrtek 9. června v historické části města. 

„Na zdech, plotech i zábradlích, ve vzduchu a na zemi se ocitnou fotografie, malby, grafické práce, kresby, prostorové instalace, plastiky i sochy. Představíme výtvarné a fotografické projekty mladých tvůrců, studentů a uměleckých seskupení, obrazy a fotografie profesionálů i nadaných amatérů, divadelní představení,“ zvou do Chebu Zbyněk Illek a Hana Olišarová z chebské Galerie 4, kteří jsou s festivalem spojeni už od jeho začátku.

Chybět nebudou ani filmové projekce či koncerty, prezentace nezávislých designerů a módních návrhářů. „Pro malé i velké příznivce výtvarného umění budou připraveny tvůrčí dílny, kde si vyzkoušíte svůj um či zručnost,“ doplnili organizátoři.

K vidění tak budou například obrazy Rudolfa Brančovského, práce regionálních umělců a výstava bretonského výtvarníka Khuna Benoîta, a to v Galerii 4. Tvůrčí dílny nabídnou třeba příležitost vyrobit si něco z přírodnin, dřevěné brože, zkusit základy malování. Zahrají kapely jako Poletíme, Midi Lidi, Plektrum nebo Minikapela. Představí se herci Západočeského divadla v Chebu nebo Divadlo Vostos.

Oficiální zahájení začne v 17:00 hodin, program začíná už od 10:30. Podrobný rozpis najede na webových stránkách.

autor: Josef Šorfa
Spustit audio