Záchranáři Karlovarského kraje mají k dispozici nové zázemí pro krizový štáb

24. červen 2020 15:35

Prostory pro krizový štáb a záložní technologie pro záchranářské systémy. To vše je součástí zrekonstruovaného objektu na výjezdové základně záchranářů v Sokolově.

Jedná se o záložní prostory, které vznikly při rekonstrukci výjezdové základny zdravotnické služby v Sokolově. V případě, že by stávající hlavní středisko v Karlových Varech nefungovalo, celé řízení krizového štábu by se přesunulo právě sem.

„Celá akce měla za úkol zlepšit podmínky pro záchranáře na výjezdovém stanovišti, ale také vybudovat záložní středisko pro případ, že by to hlavní středisko krizového štábu, které je v Karlových Varech, nemohlo z nějakých důvodů fungovat,“ popsal krajský radní Jan Bureš (ODS).

Celkové náklady jsou zhruba 18,9 milionu korun. Na realizaci projektu se Karlovarskému kraji podařilo získat dotaci z Evropského fondu pro regionální rozvoj ve výši 16, 1 milionu korun, dalších téměř 950 tisíc korun bylo uhrazeno ze státního rozpočtu. Částkou 1,9 milionu korun přispěl Karlovarský kraj.

„Dlouho jsme čekali na to, až bude mít naše operační středisko nějaké záložní prostory, které tato budova naprosto splňuje. Máme tady serverovnu, velkou zasedací místnost, kde máme veškeré příslušenství pro zdravotnické operační středisko, máme tady i odpočinkové místnosti“ vysvětlila Nikola Bryzgalová ze Záchranné služby Karlovarského kraje.

Více v reportáži:

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio