Začalo očkování dětí nad 12 let. V Karlovarském kraji je o něj velký zájem

2. červenec 2021 15:35

Očkovat proti koronaviru se můžou děti ve věkové skupině 12 plus. Jejich registrace už začala. Vakcínu dostanou ale jen v nemocnicích v Chebu, Karlových Varech a očkovacím centrum v Sokolově.

Velký zájem evidují zdravotníci v Karlovarském kraji o očkování dětí ve věkové skupině 12 plus. Kapacita míst k vakcinaci je tak během prvních dnů úplně zaplněná. Zaregistrovaných už je přes 800 dětí. Dostat můžou jen vakcínu od společnosti Pfizer/BioNTech.

U očkování dětí proti covid-19 navíc musí být kromě rodičů a zákonných zástupců i pediatr. Například v karlovarské nemocnici očkování dětí zatím funguje tři dny v týdnu, a to v pondělí, středu a pátek vždy od 9 do 12 hodin. Pokud naroste zájem, nemocnice provozní dobu upraví.

„Zájemcům o očkování budou k dispozici pouze ty termíny, které my otevřeme. Dle zájmu jsme schopni je otevírat tak, abychom tu poptávku uspokojili. Umístění do nemocnice je strategické. Pediatry máme k dispozici na dětském oddělení, ti budou zajišťovat právě to očkování přímo v nemocnici,“ řekla mluvčí krajské nemocnice Markéta Singerová.

Vakcín je v regionu dost, celkový zájem o očkování ale mírně klesá. „Aktuálně máme dostatek očkovacích látek a máme přislíbeno, že jich přijde ještě více. Vzhledem k tomu, že bylo zahájeno očkování mladších věkových skupin, vnímáme lehký pokles zájmu,“ doplnila Singerová.

Spustit audio