Začala obnova sportovního areálu na Prokopávce

15. říjen 2019 11:30

Okna beze skel, vytrhané vodovodní trubky a oprýskané omítky. Sportovní areál v Plzni na Prokopávce připomíná ruinu. Už za rok a půl tu ale bude moderní, sportovně relaxační místo.

„Z původní dvoupodlažní ubytovny vznikne třípodlažní objekt moderního hotelového komplexu s recepcí a výtahy,“ řekl projektant David Havránek s tím, že řada stavebních úprav souvisí s přestavbou ubytovny. Tu v minulosti využívali agenturní pracovníci. Nové pokoje nabídnou úplně jiný komfort a také budou primárně určené sportovcům.

„Areál bude nabízet komplexní nabídku sportovního vyžití pro občany města Plzně a sportovní organizace. Věříme, že cestu k nám si najdou i jednotlivé sportovní svazy České republiky k pořádání soustředění a reprezentačních srazů," řekl Pavel Froněk, předseda TJ Lokomotiva Plzeň, která městský areál provozuje.

Ve dvou etapách vznikne zázemí i sportoviště

V areálu dále postupně vzniknou moderní restaurace, kanceláře, šatny, prostory pro wellness, sklady, společenská místnost. V plánu je i in-linová dráha, nová malá tělocvična, parkoviště a v první etapě také fotbalové hřiště. To bude mít nově umělý trávník.

Obnova areálu na Prokopávce proběhne ve dvou etapách. Na tu první má zhotovitel rok a půl. Město za ní zaplatí 183 milionů bez DPH. Ve druhé etapě přestavby se počítá s výstavbou dvoupodlažní budovy letní restaurace, několika hřišť s umělým i pískovým povrchem, nafukovací haly, dětského hřiště, tenisových kurtů a vyhlídkové věže. Potřebných 80 milionů korun na ní začne město hledat minimálně za dva roky.

autoři: Jan Markup , jik
Spustit audio