Z Varů do Ostravy za necelých 7 hodin. Pendolino by mohlo zajíždět až do Karlových Varů

Aktualizace (15:05): České dráhy dnes 3. srpna v tiskové zprávě informovaly o dohodě s Karlovarským krajem na prodloužení jízdy vlaků InterCity Pendolino až do Karlových Varů. Situace je v současné době ale taková, že k žádnému definitivnímu rozhodnutí nedošlo. Kraj o tom nadále jedná, zjistil Český rozhlas.

„Jsem rád, že se nám podařilo společně s Karlovarským krajem najít takový model provozu, který umožní zavedení přímého velmi rychlého spojení lázeňské metropole nejen s Prahou, ale také s Pardubicemi, Olomoucí a celou hospodářskou oblasti na severní Moravě,“ uvedl v původní tiskové zprávě Českých drah Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro obchod.

Jak zjistil Český rozhlas Karlovy Vary, vedení Karlovarského kraje společně se zástupci o prodloužení tratě Pendolina a jeho konkrétních podmínkách ale ještě jedná. Definitivní dohoda mezi Českými drahami a krajem zatím neproběhla. Podle mluvčího ČD Petra Šťáhlavského se ladí přesný jízdní řád a smlouva stále není podepsaná.

O tom, že je prodloužení tratě v jednání, informovala v pátek 31. července mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková. Šťáhlavský sdělil, že dnes vydaná tisková zpráva Českých drah měla potvrdit pouze zveřejněné informace kraje, nikoliv dohodu jako takovou.

V plánu tak zůstává, že by vlak, který dosud v Chebu končí, ve 21:40 pokračoval přes Sokolov do krajského města a ráno před šestou hodinou zase zpět. Karlovy Vary by tak mohly být jedním spojem bez přestupu spojené s Prahou, Pardubicemi, Olomoucí a severní Moravou. Třeba cesta do Ostravy, dlouhá přes 600 kilometrů, by z Karlových Varů trvala necelých 7 hodin. Jestli bude prodloužení tratě platné, by mělo být jasné do konce srpna, potvrdil Šťáhlavský.      

autor: nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , České dráhy
Spustit audio

Související