Z návrhů obyvatel na vylepšení čtvrtí budou Karlovy Vary realizovat 13 projektů

30. březen 2022 12:05

Karlovy Vary vybraly vítězné projekty v kampani Čtvrti sobě. Z víc než 500 návrhů na vylepšení veřejného prostranství se bude v každé městské části realizovat jeden.

V Karlových Varech začala realizace projektů z kampaně Čtvrti sobě. V každé městské části radnice vybrala jeden návrh, který v letošním roce uskuteční. Nejčastěji se jedná o úpravy veřejných prostranství, jako jsou dětská hřiště nebo parky, vznikat budou ale i sportoviště.

„Vybrali jsme celkem 13 projektů. Z každé čtvrti jeden. Ty, které žádný návrh nepodaly, tam realizace nebude. Sedm z nich jsou dětská hřiště, zbylé jsou sportoviště nebo revitalizace parku,“ uvedl náměstek primátorky Tomáš Trtek z hnutí ANO.

Některé dobře připravené návrhy už město začalo realizovat. „Konkrétně jde o dva, a to revitalizaci prostoru v Doubí, kde Lázeňské lesy už kácí stromy a budou upravovat lavičky. Dalším je podnět z Bohatic – sportoviště, kde jsme už dostali, co by tam chtěli a přišli i s cenovou nabídkou,“ potvrdil Trtek.

Řada podnětů se týkala stavu komunikací, silnic a chodníků. Na ty ale akce primárně zaměřená nebyla, protože tyto opravy provádí město každoročně. Celkem na kampaň město vyčlenilo 5 milionů 200 tisíc korun.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio