Z Mariánek budou i letos Knižní lázně. Součástí jarmarku bude speciální čtenářský pobyt

16. květen 2022 12:25

I v letošním roce připravují organizátoři mariánskolázeňských Knižních lázní speciální čtenářské pobyty. Unikátní projekt vznikl teprve v loňském roce, a to jako reakce na dopady koronavirové pandemie i hektického životního stylu. Zájemci teď můžou posílat přihlášky.

Propojení atmosféry západočeských lázeňských měst a odpočinku u dobré knihy. To je hlavní náplň speciálního čtenářského pobytu, který i v letošním roce připravili organizátoři mariánskolázeňských Knižních lázní.

3. ročník proběhne v Mariánských Lázních od pátku 29. do neděle 31. července. Poprvé bude navíc samotný knižní jarmark i doprovodný program přímo na hlavní kolonádě. Knižní lázně vyhlásily také soutěž o čtenářský lázeňský pobyt určený veřejnosti zdarma.

Zájemci se mohou přihlásit vyplněním dotazníku na www.kniznilazne.cz, v němž je mimo jiné třeba odpovědět na otázku: Jak se změnil váš život letos po 24. únoru? Uzávěrka přihlášek bude 9. června. Uchazečům musí být v době začátku pobytu 18 let.

Knižní lázně ve spolupráci s Institutem lázeňství a balneologie a Hvězda Health Spa Hotelem, kde proběhne tento týdenní rezidenční pobyt, soutěží podporují nerušenou soustředěnou četbu ve zdravém prostředí. Cílem pobytu je přečíst alespoň jednu knihu.

Ambasadory třídenního knižního festivalu jsou herečka Antonie Formanová a autoři Marek Šindelka a Vojtěch Mašek, jejichž jména jsou spojená s nedávno oceněným snímkem Okupace.

 

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio