Z malé vesničky u Sokolova až na mistrovství České republiky v kulturistice

14. srpen 2019

Naším hostem byl kulturista Antonín Téma. Do posilovny poprvé přišel v šestnácti letech za účelem zhubnout přebytečná kila. Nyní je mistrem České republiky v kulturistice v kategorii do 90 kg.

Svalnatý sportovec pochází z Lomnice u Sokolova, nyní žije se svou rodinou v Novém Kostele na Chebsku. Na sebe prozradil nejen to, že je povoláním železniční hasič. Zavzpomínal ale také na své začátky, které pamatuje v šestnácti letech, kdy se rozhodl zhubnout. Cvičení ho začalo bavit, a jak sám říká, od té doby byl stále zavřený mezi stroji. Začal čerpat více informací o posilování a po pár letech, během kterých si zkusil například také Thajský box, se pustil do soutěžení v kulturistice.

V roce 2016 absolvoval Antonín Téma první kulturistickou soutěž. Bylo to mezinárodní mistrovství České republiky v naturální federaci, kde skončil na čtvrtém místě. To mu ale nestačilo. Pracoval na sobě dál, zlepšoval se a útočil na první příčky.

Kulturistika mu přirostla k srdci natolik, že v roce 2018 přestoupil do celosvětové federace IFBB (International Federation of Bodybuilding and Fitness) a zároveň začal závodit za Hard Core Gym Františkovy Lázně.

Trnitá cesta plná nejen úspěchů za titulem mistra České republiky v kategorii do 90 kil se vydařila. Od letošního roku se jím Antonín může pyšnit. Jeho ambice to ale posunulo zase o kus dál. 

Kam nyní cíle Antonína Témy směřují, jaké jsou jeho vzory a jak běžný denní život takového kulturisty vypadá? Poslechněte si záznam rozhovoru!

autoři: Radim Jehlík , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio