Z Karlových Varů do Bulharska. Karlovarský kraj podpoří mimořádné lety

9. březen 2021 09:30

Mezinárodní letiště v Karlových Varech – Olšových Vratech se připravuje na sezonní nárůst provozu. V současné době na letišti přistává minimum letadel a pravidelné lety do Moskvy prakticky nefungují. V hlavních letních měsících by se to ale mělo významně změnit.

Karlovarský kraj finančně podpoří restart pravidelných linek do Moskvy, které provozuje společnost Pobeda. Zastupitelé zároveň rozhodli o tom, že kraj podpoří i 13 mimořádných letů z karlovarského letiště do bulharského Burgasu. Charterové spoje připravuje tuzemská cestovní kancelář. Hejtmanství finančním příspěvkem pomůže pokrýt ztrátu související s mezipřistáním v Pardubicích.

Na příspěvek pro lety do Burgasu a rozjezd letů do Moskvy vedení kraje vyčlenilo zhruba 2,3 milionu korun. Podle hejtmana Petra Kulhánka (za STAN) bude příspěvek hrazený z přebytku hospodaření kraje za rok 2020.

Jednatel letiště Jiří Poss uvedl, že jde o jednorázový příspěvek, který bude zároveň průzkumem trhu. Kraj připravuje také slevové programy pro další letecké společnosti. Mimořádné spoje by měly z Karlových Varů do Bulharska létat přibližně od 21. června do 21. září.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio